Oficiální stránky základní organizace Strany zelených v Jílovém u Prahy a dalších spřátelených organizací v Dolním Posázaví

Otevřený dopis Daně Kuchtové a Martinovi Tichému

Vážená Dano Kuchtová, vážený Martine Tichý, žádáme Vás, abyste upustili od dalších mediálních útoků na osobu Martina Bursíka a nadále nerozdělovali Stranu zelených
V pátek 23. listopadu jste nás šokovali vystoupením na tiskové konferenci v Praze, kde jste prezentovali svou verzi vnitrostranických problémů. Bylo to zásadní pochybení, kterého by se vrcholoví funkcionáři strany neměli dopouštět. Přes sdělovací prostředky jste předsedovi strany Martinovi Bursíkovi vzkazovali výhrady, které měly zůstat zavřeny za zdmi hlavní kanceláře v Ostrovní ulici.

Dnes 25. listopadu, jste pak v otevřeném dopise svůj počin vysvětlovali péčí o vnitrostranickou demokracii. My se však nemůžeme zbavit dojmu, že o vnitrostranickou demokracii se musíme obávat my, když zhodnotíme dopady Vašich kroků.

Za sedmnáctiletou historii Strany zelených v Česku se vnitřní rozkoly opakovaly několikrát a vždy vedly k úpadku strany do bezvýznamnosti. Martin Bursík stranu přebíral s 2% volebních preferencí, vložil do ní své celoživotního zkušenosti i část zdraví a minulý týden, těsně před citovanou tiskovou konferencí, preference činily 10%. Pokud cítíte z jeho strany problém v nedostatečné komunikaci, řešte to uvnitř stranikých orgánů. Martin Bursík je v posledních měsících velmi vytížený člověk, protože musí spravovat dva ministerské resorty.

Chápeme Vaší frustraci z nešťastného vyústění krize na MŠMT, ale tato frustrace by neměla vést k destrukci Strany zelených. Svůj díl viny na neradostném stavu ministerstva školství nesete rovněž.

Vyzýváme proto nejen Vás, ale i ostatní členy Strany zelených, aby ustoupili od dalších mediálních útoků na předsedu Martina Bursíka a začali své (byť možná oprávněné výtky) řešit uvnitř strany.

S přátelských pozdravem.
Oldřich Janeba
Otakar Šmíd

23.10.2008 12:31:54
oldrichjaneba
1 Pavel Hrabec Nez.
2 MgA. Tomáš Svoboda SZ
3 Jan Stachura SZ
4 Mgr. Jana Koutníková Nez.
5 RNDr. Miroslav Kolařík Phd. Nez.
6 Mgr. Václava Zahálková SZ
7 Jiří Kulhavý Nez.
8 Gabriela Bošková SZ
9 RNDr. Vítězslav Papež CSc. SZ
10 Mgr. Zuzana Sýkorová Phd. Nez.
11 Ing. Jiří Hofreiter SZ
12 Jaroslava Bejčková Nez.
13 Ing. Oskar Lažanský Nez.
14 Anna Cedzová Nez.
15 Ing. Otakar Šmíd SZ
Stránky zdarma
Stránky systému Webgarden