Oficiální stránky základní organizace Strany zelených v Jílovém u Prahy a dalších spřátelených organizací v Dolním Posázaví

Alternativní trasy k dálnici D3 lze vést ohleduplně k životnímu prostředí

Variantní řešení dálnice D3, která má spojit Jihočeský kraj s hlavním městem Prahou, nabízí trasy šetrné jak k životnímu prostředí, tak k obyvatelům. „Jsou ekonomicky i dopravě výhodnější a jejich realizaci nebude provázet takový odpor obyvatel, jako je tomu u takzvané stabilizované varianty dálnice D3 přes Dolní Posázaví, „ tvrdí Eva Tylová ze základní organizace Strany zelených v Týnci nad Sázavou. Připojuje se k ní i dalších šest předsedů základních organizací SZ v Dolním Posázaví.
Reagují tak na článek z Hospodářských novin (28.7.08) s názvem Nová trasa D3: třeba parkem Konopiště. Autorka Ivana Kottasová ve svém textu uvádí, že některé alternativní varianty, jež požaduje prověřit Ministerstvo životního prostředí jako alternativní, jsou pro životnímu prostředí ještě horší než schválená varianta. Zmiňuje například trasování přes část zámeckého parku Konopiště a nebo krajinou kolem Sázavy. „Původní alternativní varianta PROMIKA nabízí několik velmi přijatelných stop, záleží na tom, zda-li je Ředitelství silnic a dálnic, či jí oslovená firma, chce hledat,“ domnívá se Otakar Šmíd z Jílového u Prahy.
Nadále platí, že současnou trasu dálnice D3 přes Dolní Posázaví odmítají, jak organizace v této oblasti, tak celá strana. „Ta varianta je zoufale nešťastná a natolik by poškodila tvář tohoto regionu, že je potřeba nadále hledat další možnosti,“ říká rezolutně Oldřich Janeba, předseda zelených v Kamenném Přívoze.
21.10.2008 20:52:36
oldrichjaneba
1 Pavel Hrabec Nez.
2 MgA. Tomáš Svoboda SZ
3 Jan Stachura SZ
4 Mgr. Jana Koutníková Nez.
5 RNDr. Miroslav Kolařík Phd. Nez.
6 Mgr. Václava Zahálková SZ
7 Jiří Kulhavý Nez.
8 Gabriela Bošková SZ
9 RNDr. Vítězslav Papež CSc. SZ
10 Mgr. Zuzana Sýkorová Phd. Nez.
11 Ing. Jiří Hofreiter SZ
12 Jaroslava Bejčková Nez.
13 Ing. Oskar Lažanský Nez.
14 Anna Cedzová Nez.
15 Ing. Otakar Šmíd SZ
Stránky zdarma
Stránky systému Webgarden